RESEPTIT
Fasaaniterriini
500g fasaanin rintafileetä
Mustapippuria myllystä
5dl kermaa
1 kananmuna
Tilkka Jaloviinaa tai konjakkia
Jauha fasaanin rintafileet hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita lihamassan joukkoon mausteet ja kananmuna. Lisää lopuksi kerma ohuena nauhana monitoimikoneen käydessä. Lisää myös murekemassan joukkoon tilkka Jaloviinaa tai konjakkia. Taputtele taikinasta tasainen pötkö ja kääri se folioon. Pistä lihalämpömittari murekerullan keskiosaan. Nosta fasaanimureke uuniin ja paista 90 asteessa. Halutessasi voit leikata jäähtyyneen fasaaniterriinin viipaleiksi ja paistaa viipaleita hetken aikaa kuumalla pannulla voissa ennen tarjoilua saadaksesi niihin kauniin ruskean värin.
Tertin juhlasilli
200g matjesilliä
2 suolakurkkua
1 punasipuli
2dl ketsuppia
0,5dl suolakurkun lientä
0,5dl omenamehua
4rkl sokeria
mustapippuria
Valuta sillistä ylimääräinen neste. Leikkaa suolakurkku ja punasipuli lohkoiksi. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua muutama tunti.
Rapsakat savumuikut
Tertin näkkileipää
200g Tertin savumuikkuja
1dl Tertin sinappikastiketta
Mousse:
1,5dl smetanaa
Puolikas punasipuli
Tilliä, suolaa
Mustapippuria
Paloittele näkkileipä sopivan kokoisiksi paloiksi. Valmista mousse. Pilko punasipuli ja tilli hienoiksi ja sekoita vaahdotetun smetanan kanssa. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Levitä sinappikastike ja mousse näkkileivän päälle ja lisää savumuikut. Koristele tuoreella tillillä.
Tertin Vorshmack
450g luutonta lampaanliha
200g luutonta naudan etuselkää
1 sipuli kuorittuna ja pilkottuna
1 rasvasillin filee
3 valkosipulikynttä
Leikkaa lihat kuutioiksi ja ruskista pannulla voissa. Kypsennä 160 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Ruskista sipulit kevyesti voissa ja sekoita lihojen joukkoon. Jäähdytä lihat. Jauha kaikki ainekset lihamyllyllä. Laita kattilaan ja lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä 8-10 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
Tarjoile uuniperunan, smetanan, punajuuren sekä suolakurkun kera!
Kukkaisyrttisokerikakku
250g voita
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
1dl Tertin yrttimaustesokeria
2tl leivinjauhetta
0,5dl sitrus- tai Triple Sec -likööriä
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Lisää lopuksi likööri ja sekoita taikinaan mahdollisimman vähän. Kaada taikina suurehkoon, huolellisesti jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan uunin alimmalla tasolla.
Suussasulavaa piparminttuherkkua
Vaniljajäätelöä
Tertin piparminttuhunajaa
Vadelmia tai muita marjoja
Lisää piparminttuhunajaa vaniljajäätelön päälle ja ripottele sekaan vadelmia tai muita marjoja!